Tips voor tropisch warme dagen met kinderen - BALUNE
Gratis verzending vanaf € 45,-
Eenvoudig en veilig betalen
Voor 17 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 45,-
Eenvoudig en veilig betalen
Voor 17 uur besteld, vandaag verzonden

Tips voor tropisch warme dagen (met kinderen)

Ken je dat gevoel? Dat je niet weet wat je met jezelf aan moet, omdat je het overal te warm van krijgt? Wij wel! En dan heb je ook nog kindjes om in de smiezen te houden, want bij hen wint het spelen het toch vaak van de warmte. Maar het is erg belangrijk dat ook zij hun hoofd koel houden. Wij hebben een aantal praktische en leuke speltips om samen de warme dagen mee door te komen.

Houd je huis koel

Wanneer de temperatuurmeter buiten de tropische getallen aantikt, dan is de temperatuur binnen vaak ook aardig opgelopen. Je houdt de warmte buiten door ramen en deuren overdag zoveel mogelijk dicht te houden. Wanneer de temperatuur buiten lager is dan binnen, dan is dat het moment om ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zodat het lekker door kan waaien.

Heb je alleen een ventilator, maar wil je wel een airco-like briesje? Vul dan een fles met water en leg deze in de vriezer. Wanneer het water bevroren is, haal je de fles eruit en zet je deze voor de ventilator. De geblazen lucht is nu een stuk koeler!

Vermijd zoveel mogelijk de zon

Is je kindje veel buiten? Probeer hem dan zoveel mogelijk uit de zon te houden of maak gebruik van uv-beschermende kleding en zonnehoedjes. Ook is het belangrijk om ze regelmatig in te smeren met zonnebrand. Lees voor alle tips ons artikel over hoe je je kindje tegen de zon beschermt.

Drink voldoende water

Door de hitte droogt je lichaam sneller uit. Op hete dagen heb je dus ook extra vocht nodig. Geef je kindje net even wat vaker een bekertje water. Het water hoeft niet ijskoud te zijn, beter van niet zelfs! Van ijskoud drinken koelt het lichaam sneller af, waarna het harder moet werken om op te warmen (en je het dus sneller weer warm krijgt).

Fruit is ook een goed idee. Dit bevat namelijk ook veel vocht. Vooral (water)meloenen zijn in de zomer heerlijke dorstlessers.

Houd je hoofd koel

Het hoofd, de nek, de polsen en de voeten voeren de hitte af. Moet je kindje echt even afkoelen? Maak deze plekken dan nat door bijvoorbeeld een voetenbadje te maken, de polsjes onder de kraan te houden of een vochtige doek in het nekje te leggen.

De leukste waterspelletjes

Water is hét medicijn tegen de hitte. Daarom bedachten wij een aantal leuke waterspelletjes/activiteiten die je met dit warme weer samen met je kindje kunt doen:

  • Waterpiñata: hang verschillende waterballonnen op aan een touwtje. Doe een blinddoek om bij de kinderen en laat ze de waterballonnen met bijvoorbeeld een stok kapotslaan (let erop dat ze niet per ongeluk elkaar raken). Met een heerlijk verkoelende douche tot gevolg ;)
  • Waterlimbo: limbodansen kennen we allemaal, maar ken je de zomervariant al? De spelregels zijn simpel: in plaats van een stok gebruik je een waterstraal. Wie kan het langste droog blijven?
  • Waterverven: simpeler kan niet! Het enige dat je nodig hebt is een kwast, water en een stoep. Het water is je verf et voila! De mooiste kunstwerkjes kunnen gemaakt worden. Wil je weer iets nieuws maken? Dan hoef je alleen maar eventjes te wachten totdat de stoep weer droog is.
  • Golden oldie: flessenvoetbal. Vul plastic flessen met water en probeer elkaars fles om te trappen met een bal.
  • IJsjes maken: dit kun je met de welbekende ijsvormpjes doen door hier bijvoorbeeld ranja in te gieten. Maar je kunt ook zelf roomijs maken, met bijvoorbeeld dit recept.
  • IJs-schat-zoeken: neem wat speeltjes die goed tegen water kunnen en leg ze in een bak met water. Stop deze bak vervolgens in de vriezer. Zodra het water is bevroren kan je kindje met bijvoorbeeld een hamertje (of net wat je voor ‘gereedschap’ kunt vinden) proberen om de schatten te bevrijden.

Nog een laatste, hele belangrijke tip: geniet! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »